Tattoo & Piercing verzorging

Tattoo
Als je een tatoeage hebt laten zetten dan moet je deze wel goed verzorgen om hem zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

De verzorging:
Was de getatoeëerde plek 2x per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep tot de wond genezen is. Dep de wond na het wassen met een schone handdoek droog. Draag bij een tatoeage geen strakke of smerige kleding. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater. Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad. Stel de getatoeëerde huid niet bloot aan de zon of zonnebank. Laat vooral de korstjes zitten en ga hier niet aan krabben, ook niet als het jeukt. Als de kleur na 6 weken nog niet genoeg is maak je even een afspraak om hem bij te laten kleuren. Dit kan na 6 weken, maar wel binnen een half jaar. Je hebt namelijk een half jaar kleurgarantie. De genezingstijd bedraagt ongeveer een week. Bij extreme roodheid, zwelling, bloeding en/of pussen neem altijd even contact met ons op.

Piercing
Door een piercing te nemen in je lichaam, veroorzaak je een wond die een tijd nodig heeft om te genezen. De helingstijd kan behoorlijk variëren. Bij het hebben van een open wond moeten we de zorg in acht nemen, en een mogelijke infectie vermijden. Het grootste gevaar dat we kunnen oplopen is via het lichaamsvocht zoals bv. zweet, bloed en speeksel, enz. Dit geldt zeker voor het vocht van andere mensen. Ook kun je op andere manieren besmet raken, denk bijvoorbeeld aan het zand op het strand. Dit is zeer vuil en kan lichamelijke infecties veroorzaken. Het zoute zwemwater is zeer genezend en is zeker aan te raden voor de wond. Het zwemwater kan geen kwaad, maar zorg dat je na het zwemmen zo snel mogelijk je piercing verzorgt.

De verzorging:
Was de piercing 2x per dag met een milde, ongeparfumeerde zeep. Was eerst je handen, en met de zeep nog aan je handen ga je de piercing voorzichtig wassen. Zorg dat alle korstjes er goed vanaf zijn voordat je de piercing gaat bewegen anders komt de rotzooi in de wond. Spoel nu alles goed met schoon water na zodat alle zeepresten verdwenen zijn. Dep de omgeving van de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone handdoek. Voor de rest hoef je er niets aan te doen. Je moet alleen zorgen dat je er zo min mogelijk aankomt, omdat je anders ontstekingen krijgt. Hoe meer je er aan komt des te meer kans op ontstekingen.

Wat te doen bij irritaties:
Een klein beetje irritatie is heel normaal en makkelijk te verhelpen door dagelijks de goede verzorging te geven. Mocht je er echt last van hebben dan kan je er altijd wat trekzalf opdoen, meestal is het probleem dan vrij snel verholpen. Als er echt pus en rotzooi uitkomt heb je het al te ver laten komen en moet je echt even bij je huisarts langs om ontstekingszalf te vragen. Het beste werkt dan FUCIDIN. Vraag dit gerust aan je huisarts. Twijfel je of weet je het niet zeker kom dan gerust even langs. Ga zeker niet zelf voor dokter spelen. Luister ook zeker niet naar adviezen van anderen. Geniet van je piercing, maar denk zeker aan je gezondheid en verzorg en behandel deze volgens de voorschriften die wij je hebben meegegeven.

Tongpiercing
Je hebt zojuist een tongpiercing gezet en die heeft toch enige verzorging nodig. Je moet ongeveer drie maal per dag spoelen met Corsodyl. Dit is een mondspoelmiddel voorgeschreven door de mondhygiëniste van de GGD. De bruine aanslag die je er van op je tong krijgt kan je met een zachte tandenborstel verwijderen.

Verder moet je met de volgende punten rekening houden:
1. Je kan iets last krijgen van de klieren, die kunnen iets opzetten.
2. Je zal wat meer slijmvorming krijgen en hierdoor wordt het slikken iets moeilijker.
3. Ben voorzichtig met scherpe kruiden; je hebt toch een wondje in je mond.
4. Drink het liefste geen prikdrank. Hiervan krijg je alleen maar meer slijm.
5. Melkproducten zorgen ook voor extra slijm.
6. Ben voorzichtig met tongzoenen de eerste dagen; je bent makkelijker vatbaar voor bacteriën omdat je toch een wondje hebt.
7. Ben voorzichtig met overmatig alcoholgebruik.
8. Eet vooral veel waterijsjes. Dit gaat namelijk de zwelling tegen.


Dermal Anchor/Microdermal

De genezingstijd van een dermal anchor piercing is tussen de zes en acht weken.

Vermijd contact met je handen zoveel mogelijk, moet je de Dermal Anchor piercing toch aanraken (bijv. om hem schoon te maken) was dan eerst grondig de handen met antibacteriele ongeparfumeerde zeep.Was de plek rond je nieuwe Microdermal 2x daags met deze antibacteriele zeep totdat de piercing goed genezen is. Dep daarna de plek droog met een schone handdoek of tissue. Houdt de Microdermal tussentijds goed droog. Smeer geen zalf op de wond en gebruik eveneens geen wonddesinfectiemiddelen. Dek de Microdermal voor het slapen gaan of sporten af met een (steriel) gaasje, verder de Microderdermal zo min mogelijk afdekken i.v.m. snellere bacteriengroei als het warm en vochtig wordt onder het gaasje. Draag geen strakke en/of vuile kleding op de Microdermal piercing. Vermijd tijdens het genezingsproces (chloor)zwembaden, saunas, stoombaden en zonnebanken. Verwijder nooit zelf het sieraad (kan dichtgroeien), neem bij twijfel contact op met degene die de Micodermal piercing heeft geplaatst of met je huisarts.

De eerste dagen zal een dermal anchor piercing gevoelig zijn of wat pijn doen. Daarna zal de pijn verdwenen zijn en kan je optimaal genieten van je microdermal.

Je kunt de dermal/anchor niet zelf zomaar verwijderen
De GGD adviseert het door de huisarts te laten doen.